Hulp bij restschuld

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is mij gelukt: een restschuld van 123.000 afkopen voor 6.000. Wanneer je omstandigheden vegelijkbaar zijn met die van mij kun je wellicht van mijn ervaring en advies gebruik maken om hetzelfde te doen.

Om te kunnen beoordelen of je iets aan mijn ervaringen en advies kunt hebben heb ik enige informatie nodig m.b.t. je specifieke situatie. Daar kom ik hieronder op terug. Eerst zal ik mijzelf in het kort voorstellen zodat je weet met wie je te maken hebt.

Mijn naam is Peet Veerbeek, 51 jaar, 21 jaar getrouwd en vader van 3 kinderen. Op jonge leeftijd heb ik verschillende bankopleidingen gedaan die uiteindelijk resulteerden in 3 jaar als handelaar op de toenmalige Optiebeurs in Amsterdam. Na enige tijd werkzaam te zijn geweest in de bankwereld  voelde ik dat er iets niet klopte c.q. goed mis was. Had geen idee wat dat was maar ruilde mijn pak en nette schoenen in voor een rugzak en wandelschoenen en ging reizen.

Jaren later opende ik een tweedehands boekwinkel en was één van de boeken die ik inkocht en opzij legde om eerst zelf te lezen ‘Het geld van de toekomst’ door professor Bernard Lietaer. Ik begon het te lezen en het kwartje viel. Toen wist ik wat er jaren eerder niet goed voelde. Ik ging het proces van geldcreatie (door particuliere banken, tegen rente) bestuderen en realiseerde mij steeds meer hoe crimineel het is en wat de verstrekkende gevolgen ervan zijn. Ik zette de website www.FairBanking.nl op (2010) en maakte, samen met gelijkgestemde, veel mensen wakker. Na verdere studie naar het succes en falen van alternatieven in heden en verleden stelde ik een alternatief democratisch/coöperatief systeem samen met als enige minpunt dat het alleen op grote schaal, met veel diversiteit onder de deelnemers, zou werken. 

Ondertussen zakte mijn omzet in en kwamen wij voor de keuze te staan hypotheekrente aan de bank te betalen of boodschappen voor ons gezin te doen. Zeker met de kennis van het ontstaan van een lening (het is geen lening, het geld wordt boekhoudkundig gecreëerd na het tekenen van de hypotheekovereenkomst) was de beslissing snel genomen. Wij stopten met betalingen aan de bank en gingen de confrontatie aan. Na 5 jaar werd onze woning verkocht met een restschuld van € 123.000. Dit bedrag kochten wij af (volledige kwijtschelding) voor € 6.000. Het is een lang proces geweest maar uiteindelijk hebben we gewonnen. 

Peet Veerbeek

Ex-beurshandelaar. Internetondernemer. Bestudeert al circa 15 jaar, steeds intensiever, de mogelijkheden voor een socialere economie en samenleving in het algemeen en eerlijke alternatieven voor het reguliere bankieren in het bijzonder.

Profiel van Peet Veerbeek op LinkedIn

Ik heb besloten mijn ervaringen en advies te gaan delen in individuele consulten aan mensen in vergelijkbare situaties. Mocht je interesse hebben in zo’n consult waarin ik in detail uitleg hoe ik het heb gedaan en hoe je dat wellicht ook zou kunnen doen, mail mij dan op Peet@FairBanking.nl voor meer informatie. Om teleurstelling te voorkomen is het handig als je mij in het kort onderstaande informatie mailt:

  1. Voor- en achternaam
  2. Nummer KvK
  3. Wat zijn je werkzaamheden?
  4. Wat voor soort klanten heb je?
  5. Hoogte restschuld (Hypotheekschuld -/- te verwachte opbrengst huis)
  6. Eventuele andere schulden inclusief creditcard

Voor de duidelijkheid: dit heeft alleen zin als je bereid bent je woning te verkopen en jijzelf en eventuele mede-eigenaren van de woning zelfstandig ondernemer bent/zijn.

Alle informatie zal uiteraard uiterst vertrouwelijk worden behandeld. Niemand behalve ik zal het te zien/horen krijgen. Ik verwacht hetzelfde van jou.

Voor aanvang van het consult zullen we een wederzijdse geheimhoudingsverklaring ondertekenen.

Uit respect voor de man van 'Bijzonder Beheer' waarmee ik heb onderhandeld zal ik de naam van de betreffende bank niet bekend maken.

Contact

Je kunt mij bereiken via Peet@FairBanking.nl.

 

Sociale media

Volg ons en tweet